Als je Spaans wilt leren in Spanje, is het het beste om daar zo lang mogelijk te verblijven. Met twee weken in Spanje, leer je al heel wat meer Spaans dan in een paar maanden in een klas bij jouw buurthuis of op school. Wil je echt goed Spaans leren? Ga dan voor drie tot zes maanden naar Spanje, zodat je de taal echt goed leert. Als je een langere tijd in Spanje verblijft, is het wel handig om verschillende steden in Spanje te overwegen en de juiste keuze te maken.

Spaans leren in Madrid

Hoe kies je waar in Spanje je Spaans gaat leren?
1. Eén van de belangrijkste dingen die je uit moet zoeken is: is Spaans in de regio van jouw keuze de eerste taal? Er zijn namelijk een aantal regio’s waarbij dit niet het geval is;
• Catalonië. Ongeveer de helft van de bevolking in Barcelona bijvoorbeeld spreekt liever Catalaans dan Spaans. Dit aantal is zelfs nog hoger buiten de stad.
• Valencia. Sommige inwoners spreken Valenciaans, een dialect van het Catalaans. Er wordt hier wel minder dialect gesproken dan in Catalonië.
• Baskenland. In dit gedeelte wordt Baskisch gesproken. Ook hier wordt met minder dialect gesproken dan in Catalonië maar het blijft lastig.
• Galicië. De lokale bevolking spreekt Galicisch. Dit gedeelte ligt dichter bij Portugal. De meeste mensen spreken hier wel Spaans, maar ze spreken liever Galicisch, vooral buiten de stad.

2. Als je een regio hebt gekozen waarin Spaans de eerste taal is, is het tijd om de accenten van de regio’s onder de loep te nemen. De accenten in Spanje variëren erg en de één is beter te verstaan dan de ander. Waarom zou je Spaans leren in Spanje als je de gesprekken op straat niet kunt verstaan. Hierdoor verbeter je juist jouw luistervaardigheid.

Belangrijke punten:
• Andalucía en Extremadura. Hier spreken veel mensen met een lastig accent, vooral de ‘s’ wordt anders uitgesproken. Dit zal een goede les zijn wanneer je bepaalde bieden in Latijns-Amerika wilt bezoeken, maar let er op dat ook daar weer met een ander accent gesproken wordt.
• Galicië. Hier spreken ze niet alleen een andere taal, maar hun accent is ook zeer lastig.
• De duidelijkste Spaanse accenten worden gesproken in Madrid, Salamanca, Burgos en Valladolid.

3. Het volgende belangrijke punt is na te denken over de kosten. Het zuiden is het goedkoopst, Baskenland is het duurst. De twee grootste steden, Barcelona en Madrid, zijn over het algemeen duurder dan andere regio’s. Kleinere steden in Salamanca en Valladolid zijn goedkoper, maar hier is minder te doen.

4. Dit brengt ons bij de laatste vraag: Wat is er in elke stad te doen? Ergens voor drie of zes maanden verblijven is heel anders dan een stad voor een paar dagen bezoeken. Wanneer je voor meerdere maanden in een stad verblijft geef je minder om de toeristische plekken en meer om de levensstijl in het algemeen. Kun je er goed uitgaan? Is het makkelijk om contact te krijgen met anderen die ook uit het buitenland komen? (En wil je dit wel?) Dit zijn een paar vragen die je jezelf moet afvragen. De drie meest interessante steden in Spanje voor een buitenlander zijn Madrid, Sevilla en Barcelona.

Dus, waar in Spanje ga jij Spaans leren? En welke stad zou jij aanraden? Nu ik alle overwegingen heb besproken, zou mijn eerste keus op Madrid vallen. (Maar dat is nu, ik heb Spaans geleerd in Sevilla). In Madrid spreken ze dus duidelijk Spaans en er worden geen andere talen gesproken in deze regio. Bovendien is er in Madrid veel te doen. Met zoveel mensen in één stad en zoveel verschillende nationaliteiten bij elkaar is het makkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Het enige nadeel is dat Madrid iets duurder is dan de andere Spaanse steden. Met een strikt budget is Salamanca een goed alternatief.

Bezoek ook eens:

https://www.taaltrip.nl/

https://www.leukspaansleren.nl/

Wil je op leuke wijze Spaans leren en oefeningen doen?

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en je kunt met 20 gratis oefening starten!

"*" geeft vereiste velden aan

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ontdek de leeromgeving: Spaans leren voor beginners

Ja, ik wil Spaans leren

Cursus Spaans voor beginners

  • 8 online privélessen met gekwalificeerde leraar Spaans;
  • Inclusief toegang tot interactieve online leeromgeving;
  • Starten op ieder gewenst moment!

Nu € 297,- in plaats van € 349,-

  Ja, ik wil deze cursus boeken! Meer informatie

Een reactie op “Kies de juiste stad om de Spaanse taal te leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *