Málaga is een charmante stad, zoals de duizenden studenten die elk jaar naar deze stad komen kunnen bevestigen. De hoofdstad van de gelijknamige pronivicie en de Costa del Sol is een van de belangrijkste locaties ter wereld wat betreft het aanbod van Spaans taalonderwijs. In Málaga werden al 20 jaar voor de oprichting van de universiteit cursussen Spaans als vreemde taal aangeboden. Het project begon halverwege de twintigste eeuw met het idee de taal in combinatie met de cultuur van het land te verspreiden Vervolgens werden een aantal particuliere scholen geopend, die zowel nationaal als internationaal werden erkend. Na verloop van tijd werd Málaga, samen met Salamanca, de belangrijkste regio voor het leren van Spaans als vreemde taal in Spanje.

Malaga

Málaga is één van de top bestemmingen voor studenten die Spaans willen leren, en je zal deze prachtige stad zeker waarderen; met de traditionele tapas, de mensen die je zal ontmoeten, en natuurlijk de Spaanse taal. Of je nu naar Spanje gaat in verband met een uitwisselingsproject, of om een taalcursus te volgen, je zal geen spijt krijgen van je keuze.

Klik hier voor meer informatie over Spaans leren in Málaga

Prijs en kwaliteit

Een belangrijke reden voor studenten om voor Malaga te kiezen, is dat het een van de voordeligste bestemmingen is in Europa. Veel musea en historische bezienswaardigheden bieden studenten studentenkorting, en op bepaalde tijdstippen is de toegang zelfs gratis. Er zijn restaurants waar je de tapas gratis bij je drankje krijgt, het allerbeste is dat je gratis, met een goed boek en een handdoek, op een van de nabijgelegen stranden kan vertoeven.

De taalcentra geven studenten de kans om zowel meer over de Spaanse cultuur te leren, als de kennis van de taal te verbeteren. De taalprogramma’s zijn gericht op studenten van alle niveaus, van beginners tot gevorderden, alle leeftijden en nationaliteiten. Taalscholen bieden een grote verscheidenheid aan cursussen aan. Spaans leren is leuk, en je zal zien dat de Spaanse scholen de verschillende activiteiten op een prettige manier integreren, met inbegrip van culturele activiteiten.

Oefen de taal buiten de schooltijden

Elke Spanjaard zal je vertellen dat de ‘calle’, de straat, de beste plek is om de taal te oefenen. En dit is zeker waar. Ga naar de lokale markten, de winkels, barretjes, en merk dat de mensen je graag willen helpen met het oefenen van de taal.

Mensen in Málaga spreken Spaans met een Andalusisch accent, wat zachter is dan het Spaans wat in andere delen van Spanje wordt gesproken. De ‘d’ en de ‘s’ worden aan het einde van een woord vaak niet uitgesproken. In de landelijke gebieden spreken de bewoners met een zwaarder accent, wat voor een beginner lastig te begrijpen kan zijn. Maar in de stad zelf is het accent een stuk minder sterk aanwezig, en zul je al snel de mensen kunnen begrijpen.

Spaans leren in Málaga

Bezienswaardigheden

De Kathedraal

De kathedraal van Málaga staat bekend als “la manquita,” de kleine een-armige vrouw, dit verwijst naar het feit dat de tweede toren nooit is voltooid. De werkzaamheden werden beëindigd door koninklijk bevel toen de toren half gebouwd was. Het geld, dat bedoeld was voor de bouw van de tweede toren, werd gebruikt om de Slachtoffers van een aardbeving in Mobile, Amerika te steunen. De bouw van de kathedraal duurde meer dan twee eeuwen – van de tweede helft van de 16e eeuw tot het derde deel van de 18e eeuw – wat de interessante combinatie van stijlen verklaart. Een Gotische stijl in het laagste gedeelte, tijdens de Renaissance één van de tempeldeuren en een barokstijl in de decoratie van de lateien en de voorgevel. Het priesterkoor uit de 17e eeuw is buitengewoon. 40 van de 58 houten figuren zijn gekerfd door de beroemde beeldhouwer Pedro de Mena. De magnifieke orgels, die gebouwd zijn door Julian de la Orden in 1871, worden zeer gewaardeerd door muzikale experts vanwege de uitstekende bouwtechniek en de fenomenale muzikale kwaliteit.

Plaza del Obispo

Recht tegenover de entree van de kathedraal van Málaga is het plein van de bisschop gelegen. Plaza del Obispo heeft in het midden een prachtig oud fontein uit 1785. Bovenop is een ananas waaruit voorheen water stroomde wat afkomstig was van het aquaduct van San Telmo. Het plein straalt ondanks verschillende opknapbeurten een nostalgische en koloniale sfeer uit. Plaza del Obispo is een ideaal punt om even tot rust te komen bij een heerlijk kopje koffie.

Alcazaba

Omstreeks de elfde eeuw werd dit fort, met de Arabische naam Alcazaba, gebouwd op een strategische plek in Málaga. Doordat het op heuvel Gibralfaro ligt steekt het boven de rest van het dorp uit en heb je duidelijk zicht op de haven. De vesting Alcazaba was voornamelijk gebouwd om het paleis te bewaken. Castillo de Gibralfao, die bereikbaar is via de poort ‘Puerta de los Cuartos de Grananda’, is namelijk binnen de verdedigingsmuren van Alcazaba gelegen. Zowel Alcazaba als het kasteel Gibralfao zijn dagelijks te bezoeken.

Alcazaba Malaga

Museo Picasso

Als geboortestad van Pablo Picasso kon een museum over deze meester van de schilderkunst in Málaga natuurlijk niet uitblijven. Het Museo Picasso Málaga aan de Calle San Agustin werd in 2003 geopend door koning Juan Carlos I en diens vrouw koningin Sofia. Het is gevestigd in het Buenavista Palace wat in de zestiende eeuw werd gebouwd. Onder de werken bevinden zich topstukken als ‘Madre y niño en Mosquetero con espada’. Veel van zijn kunstwerken zijn geschonken vanuit de familie. Ook in wereldsteden als New York zijn bijzondere werken te bewonderen van Pablo Picasso. Een prachtig voorbeeld is het schilderij ‘Les Demoiselles d’Avignon’ wat in het Museum of Modern Art hangt. http://museopicassomalaga.org

Museo Picasso Málaga

Teatro Romano

Vlak naast Alcazaba is een Romeins theater gelegen. Het werd gebouwd in de eerste eeuw voor Christus en heeft vervolgens voor vele eeuwen synoniem gestaan voor uiteenlopende voorstellingen. Ergens in de achtste en negende eeuw is Teatro Romano bedolven geraakt onder steen en puin doordat fort Alcazaba en Castillo Gibralfaro er vlak naast werden gebouwd. Uiteindelijk is het theater pas weer in de twintigste eeuw ontdekt en werden er opgravingen gestart. In het bezoekerscentrum ‘Centro de Interpretación’ kun je verder in gaan op de geschiedenis van deze zeer bijzondere plek.

Calle Marqués de Larios

De belangrijkste winkelstraat van Málaga is onbetwist de Calle Marqués de Larios. Voor sommige is het beter bekend als Calle Larios. De autovrije straat is gelegen in het historische centrum van de stad Málaga. Tijdens de soms erg hete zomerse dagen zijn veel winkelstraten en dus ook Calle Marqués de Larios, afgedekt met witte doeken. Zo heb je nog enigszins wat schaduw tijdens het winkelen. Bekende ketens in de Calle Larios zijn Desigual, Mango en Zara.

Klik hier voor meer informatie over Spaans leren in Málaga

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Cursus Spaans voor volwassenen

  • Cursus voor 12 weken;
  • 12 online privélessen met gekwalificeerde leraar Spaans;
  • Inclusief toegang tot professionele online campus;
  • Starten op ieder gewenst moment!

Nu € 349,- in plaats van € 375,-

  Ja, ik wil deze cursus boeken! Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.