Over de stad Sevilla

Sevilla is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië, en van de provincie Sevilla. Sevilla is een prachtige historische stad en heeft van alles te bieden, en vrijwel iedereen die Sevilla bezoekt die raakt betoverd door de charme en schoonheid van deze stad. Met het fijne klimaat, de oude binnenstad met de vele smalle straatjes, de Arabische invloeden, de sinaasappel- en palmbomen, heerlijke tapas,  de vele winkeltjes, en flamencomuziek zul je volop genieten van je verblijf in deze stad in het zuiden van Spanje.

sevilla

De Moorse invloeden

In het jaar 711 vielen de Moren Spanje binnen. Deze islamitische strijders van voornamelijk Marokkaanse afkomst, veroverden Sevilla in 712. De manier waarop de Moren regeerden zorgde ervoor dat er een welvarende maatschappij ontstond. Hun vooruitstrevende ideeën op het gebied belastingen en verdeling van rijkdom droegen bij aan een groeiende welvaart van de stad. Nieuwe landbouwtechnieken zorgden ervoor dat de voedselproductie en de levensverwachting steeg. Binnen het grote Arabische rijk groeide Sevilla uit tot één van de belangrijkste steden ter wereld. Er zijn uit die periode, die tot halverwege de dertiende eeuw duurde, nog maar weinig overblijfselen te zien in het huidige Sevilla. Een van de weinige gebouwen die uit die periode stammen is de Giralda. Deze toren is nu onderdeel van de Kathedraal van Sevilla, maar was oorspronkelijk een minaret van de moskee die op deze locatie stond. Toch wordt het uiterlijk van het centrum voor een deel bepaald door de periode dat de Moren hier de baas waren. De Mudejarstijl, die vooral in Sevilla duidelijk zichtbaar is, is een kunststijl met een mengeling van moslim- en christelijke kunstvormen.

Tapasbarretjes

De Spanjaarden houden ervan om met elkaar lekker te eten en drinken. Bij een drankje krijg je bij de tapasbarretje een tapa. Dit is een klein gerechtje dat op een schoteltje bij of eigenlijk op je drankje geserveerd wordt. Net als elders in Spanje zie je nu ook in Sevilla dat men meerdere kleine gerechtjes eet als lunch of diner. Vaak wordt er een variëteit aan tapas besteld, wat wordt gedeeld met de tafelgenoten.

Winkelen in Sevilla

Wie wil gaan winkelen in Sevilla die kan daar gerust een heel dag voor uittrekken. Sevilla kent veel winkelstraten en winkeltjes, waarbij een groot aantal winkels door lokale ondernemers gerund worden. Uiteraard tref je ook hier de grote ketens aan, zoals in andere grote steden. Winkelen doe je vooral in het centrum van Sevilla. Populaire winkelstraten in Sevilla zijn Calle Sierpes, Calle Tetuán, Calle Velázquez en Calle Cuna. Rondom deze straten concentreren zich een aantal winkelstraten waar vooral veel kleinere ondernemers te vinden zijn.

5 redenen om Spaans te leren in Sevilla

  • Sevilla heeft het grootste en best bewaarde historische centrum van Europa
  • Sevilla heeft een warm mediterraan klimaat, architectonisch erfgoed, veel cultuur, festivals en tradities.
  • Je wordt volledig ondergedompeld in de Spaanse taal zonder het risico dat je het verward met een andere taal zoals het Catalaans.
  • Je kan de diverse bestemmingen in het centrum makkelijk met de fiets of lopend bereiken
  • Het dagelijks leven (boodschappen, restaurants) is relatief goedkoop in Sevilla.

Lees meer over Spaans leren in Sevilla

Bezienswaardigheden

CATEDRAL & LA GIRALDA

De kathedraal van Sevilla is de derde grootste kathedraal en het grootste gotische gebouw van de wereld. De kathedraal is gebouwd op de plaats waar vroeger de moskee van de stad stond. Veel details zijn bewaard gebleven en de minaret, die nu La Giralda wordt genoemd, is zonder twijfel het belangrijkste element. Deze toren is één van de weinige minaretten die bewaard zijn gebleven in de hele wereld.

REAL ALCÁZAR

Het koninklijk paleis van Sevilla. Dit paleiscomplex is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Het is één van de beste voorbeelden van Mudéjar-architectuur.  Het Alcázar werd, samen met de kathedraal van Sevilla en het Archivo General de Indias, in 1987 op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Ook de tuinen zijn erg mooi en de moeite waard om te bezoeken.

real alcazar

PLAZA DE ESPAÑA

Het Plaza de España is een van de bekendste pleinen van Sevilla. Het plein heeft de vorm van een enorme halve cirkel die volledig wordt omringd door gebouwen. Het merendeel van deze gebouwen wordt vandaag de dag gebruikt door de overheid. Geheel onderaan deze gebouwen bevinden zich 52 tegelmozaïeken, fresco’s waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld in azulejo’s (typische Andalusische tegeltjes). Midden op het plein staat een fontein en het middenplein wordt door vijf bruggetjes verbonden met de zijkant. Het Plaza de España is terug te zien in films als Lawrence of Arabia, Star Wars Episode II en The Dictator.

BARRIO SANTA CRUZ

De voormalige Joodse wijk Santa Cruz is een van de mooiste wijken van Sevilla. Het kenmerkt zich door de vele kronkelende straatjes en steegjes, de pittoreske pleintjes en de vele sinaasappelbomen. Je vindt er vele (tapas)barretjes, eettentjes en specialiteitenzaken. Aangezien de wijk erg populair is onder de toeristen, vind je er vele souvenirwinkels.

CASA DE PILATOS

Het Casa de Pilatos  in de wijk Santa Cruz is een monument dat je als toerist in Sevilla niet mag missen. Het is een Mudéjar paleis gebouwd aan het eind van de 15e eeuw door D. Pedro Enríquez, diens vrouw Catalina de Ribera en hun zoon Fadrique Enríquez de Ribera. Het is één van de mooiste Andalusische paleizen in Sevilla, opgetrokken in een mix van bouwstijlen (gotiek, mudejar en renaissance).  Een bezoek zal je zeker niet teleurstellen. Het paleis staat bekend als één van de best bewaard gebleven panden uit de 16e eeuw in Sevilla.

PARQUE DE MARÍA LUISA

Het Parque de María Luisa is het grootste en bekendste openbare park van de stad Sevilla. Het park bevat veel elementen die een park aantrekkelijk maken, zoals een grote verscheidenheid aan planten en nomen, waterpartijen, romantische plekjes en dieren zoals eenden, duiven, zwanen en allerlei vogelsoorten. Fraai element in het park is Fuente de los Leones (de Leeuwenfontein). Deze fontein werd aangelegd in 1913. Vanwege de Iberisch-Amerikaanse Expo van 1929 werden er in de jaren twintig van de vorige eeuw twee prachtige pleinen toegevoegd aan Parque de María Luisa. Het Plaza de España is een plein en gebouw waar Spanje’s industrie en technologie exposities gehouden werden. Aan het Plaza de América staan twee belangrijke musea van Sevilla: het Archeologisch Museum en het Folkloremuseum.

parque-de-maria-luisa-siviglia-600x395

BASÍLICA DE LA MACARENA

In deze kleine, neobarokke basiliek van de wijk Macarena, wordt het beeld La Virgen de la Esperanza Macarena, oftewel Maria, gehuisvest. Het is de meest vereerde heilige van Sevilla. Dit standbeeld wordt ieder jaar de stad door gedragen tijdens de processies van Semana Santa en is één van de hoogtepunten van dit religeuze feest. Wanneer het beeld langskomt tijdens een processie, hoor je mensen vaak ‘guapa’ (mooie vrouw) roepen.

PLAZA DE TOROS DE LA REAL MAESTRANZA

La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla is de grootste en belangrijkste stierenvechtersarena van Spanje. Plaza de Toros is een open arena waarvan de bouw maar liefst 120 jaar in beslag genomen heeft. Men begon aan de bouw van La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla in 1761 en pas in 1881 was de arena helemaal af. Een derde van de arena was uitgevoerd in hout in plaats van steen. Tussen 1914 en 1915 heeft men het houten deel vervangen door steen. De arena biedt plaats aan ongeveer 13.000 toeschouwers. Overdag kun je een rondleiding krijgen. Je bezoekt dan eerst de arena zelf, waarna je de catacomben bezoekt. Hier is het museum gevestigd dat alles laat zien rondom de traditie van het stierenvechten en specifiek het stierenvechten in Sevilla.

TORRE DEL ORO

De Torre del Oro is een toren die langs de Guadalquivir rivier staat en is kenmerkend voor Sevilla. Je ziet deze dan ook vaak op de ansichtkaarten staan die verkocht worden in Sevilla. De toren is gebouwd in de 13e eeuw door de Moren en is momenteel in gebruik als scheepvaartmuseum.

Als je meer weten over Spaans leren in Sevilla kun je contact met ons opnemen. Aan ons advies en/of bemiddeling zijn geen (extra) kosten verbonden.

Lees meer over Spaans leren in Sevilla

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Cursus Spaans voor beginners

  • Cursus voor 12 weken;
  • 12 online privélessen met gekwalificeerde leraar Spaans;
  • Inclusief toegang tot professionele online campus;
  • Starten op ieder gewenst moment!

Nu € 349,- in plaats van € 375,-

  Ja, ik wil deze cursus boeken! Meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.