Cádiz, de oudste bewoonde stad van West-Europa, ligt aan de Golf van Cádiz en heeft ca. 130.000 inwoners. Het is een havenstad en ligt, geheel omringt door water, in het westen van Andalusië. Voor veel mensen is deze bestemming niet zo bekend. De inwoners van de stad, ook wel Gaditanos genoemd, staan bekend om hun vriendelijke karakter en gastvrijheid.

Cadiz heeft een aantal prachtige stranden; Playa la Caleta bij de oude stad, Playa Santa Maria del Mar is het begin van een negen kilometer lang zandstrand bij de nieuwe stad, Playa de la Victoria is het centrale strand bij de nieuwe stad, en aan de stadsgrens ligt het strand Playa de la Cortadura met een lengte van bijna vier kilometer.

cadiz

In het oude centrum van Cádiz heb je tal van gezellige barretjes en restaurantjes. In de avond door het centrum wandelen is dan ook echt een aanrader.

Door haar gelijkenis met Havana, de hoofdstad van Cuba en tevens zusterstad van Cádiz, wordt Cádiz ook ‘Klein Havana’ of het ‘Havana van Europa’ genoemd. Deze gelijkenis komt met name door de malecón, een wereldberoemde boulevard in de Cubaanse hoofdstad die sterk overeenkomt met de malecón in Cádiz. Om deze reden is de James Bond-film Die Another Day, die zich onder andere afspeelde in Havana, gedeeltelijk opgenomen in Cádiz.

Het klimaat rondom Cádiz

Cádiz heeft een gematigd mediterraan klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Door deze invloed komen er hier maar zelden weersextremen en is hier het klimaat het hele jaar aangenaam. In de zomermaanden ligt de gemiddelde dagtemperatuur net iets boven de dertig graden Celsius. In de wintermaanden ligt dit gemiddelde net iets boven de vijftien graden Celsius. De zomermaanden zijn hier erg droog en alleen in de late herfstmaanden en vroege wintermaanden heb je hier kans op neerslag.

Bezienswaardigheden in Cádiz

Er zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden in Cádiz. Hierbij kun je in deze havenstad als eerste denken aan de haven. Deze goed beschutte haven is in- en exporthaven en fungeert tevens als vissers- en passagiershaven (met veerdienst op de Canarische Eilanden). Vanuit de haven loop je binnen een paar minuten het oude centrum in.

In het centrum zijn vele oude gebouwen, verdedigingswerken en een grote kathedraal te vinden, ook wel de Nieuwe Kathedraal genaamd. Je kan tevens verschillende musea bezoeken. Door de hele stad liggen kleine parken met exotische planten zoals het Alameda Apodaca met schitterende bloemperken

kathedraal-van-caldiz-spanje

Nieuwe Kathedraal

Aan het begin van de 18e eeuw werd begonnen met de bouw van de kathedraal van Cádiz, officieel de Catredal de la Santa Cruz de Cadiz of de Nieuwe Kathedraal, aan een plein met uitzicht op zee en de toepasselijke naam Plaza de la Catedral. De bouw duurde ruim een eeuw, van 1722 tot 1838. De kathedraal is uit steen opgetrokken in de stijl van de barok met enkele neoklassieke elementen. in de kapellen hangen veel schilderijen en er staan relikwieën. Kenmerkend voor de kathedraal is de goudgeke koepel en de toren, de Torre de Poniente.

Achter de kathedraal bevindt zich het Romeinse theater. Het werd ontdekt bij opgravingen in 1980 en is waarschijnlijk gebouwd in de eerste eeuw v. Chr. Het amfitheater heeft een diameter van ruim 120 meter en bood ca. 20.000 zitplaatsen.

Lees meer over Spaans leren in Cádiz

Wil je op leuke wijze Spaans leren en oefeningen doen?

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en je kunt met 20 gratis oefening starten!

"*" geeft vereiste velden aan

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ontdek de leeromgeving: Spaans leren voor beginners

Ja, ik wil Spaans leren

Cursus Spaans voor beginners

  • 8 online privélessen met gekwalificeerde leraar Spaans;
  • Inclusief toegang tot interactieve online leeromgeving;
  • Starten op ieder gewenst moment!

Nu € 297,- in plaats van € 349,-

  Ja, ik wil deze cursus boeken! Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *