Valencia, hoofdstad van de gelijknamige provincie en bakermat van de paella, is een knusse maar toch internationale stad die absoluut in het rijtje naast Barcelona en Madrid past. Het geheim van de stad is een mix van moderne imposante architectonische juweeltjes en historische sfeerbepalende gebouwen. Daarnaast zijn de Valencianen gezegend met een fantastische keuken. En vergeet niet de ligging aan de Middellandse Zee en de prachtige natuur. Geen wonder dat de inwoners van deze ‘rijke’ stad altijd vrolijk en uiterst vriendelijk zijn.

Valencia

Overzicht van bezienswaardigheden in Valencia

Kathedraal

is gebouwd tussen 1262 en 1356 en is toegewijd aan de Heilige Maagd Maria. Het gebouw is een ongewone mix van romaanse, gotische en barok-stijlen en heeft eveneens als moskee gefungeerd ten tijde van de Moorse bezetting. De kathedraal van Valencia herbergt vele kunstschatten, waaronder diverse schilderijen van Francisco Goya, maar is vooral bekend als bewaarplaats van een “Heilige Graal”. Deze kelk, die in 1785 kapot is gevallen maar weer gerestaureerd is, bevindt zich in Valencia sinds de 15e eeuw.

Ciudad de las Artes y Ciencias

De ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’, in het Spaans, of de ‘Ciutat de les Arts i les Ciències’, in het Valenciaans (de Stad van Kunst en Wetenschap) is een cultureel-wetenschappelijk complex in stad. Het complex ligt in de Jardín del Turia, de droge rivierbedding van de omgelegde rivier de Turia. De gebouwen werden met uitzondering van L’Oceanogràfic, een geesteskind van Félix Candela, ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en zijn een voorbeeld van moderne architectuur. De bouw begon in juli 1996. Het complex werd ingewijd op 16 april 1998 met de opening van L’Hemisfèric. Palau de les Arts Reina Sofía was in 2005 klaar en het voorlopig laatste gebouw L’Àgora, werd in 2009 officieel geopend met het tennistoernooi Valencia Open 500. Het complex bestaat uit zeven gebouwen. In de gebouwen vind je onder andere een aquarium, een operatheater, en een wetenschapsmuseum.

Mercado Central

Zoals in alle steden vind je Valencia bijna in alle wijken een markt, maar de mooiste is toch wel de Mercado Central. Dit is de markt in het centrum van Valencia en niet alleen de grootste van de stad, maar ook één van de grootste van Europa. Deze overdekte markt in moderne stijl heeft een oppervlakte van ruim 8000 vierkante meter. Het is vooral leuk om over deze markt rond te struinen en te kijken naar alles wat er wordt verkocht en naar de mensen. Je kan op de markt diverse producten proeven.

Mercado Colon

Een minder bekende markt van Valencia, maar een die zeker de moeite waard is om te bezoeken, is de Mercado Colon. De markt bevindt zich, zoals de naam al zegt, in de buurt van de winkelstraat Calle Colon. De markt is in 2003 gerenoveerd en je kan hier tevens terecht om een hapje te eten.

La Lonja

‘La Lonja de la Seda’ (zijdebeurs) of ‘Lonja de los Mercaderes’ (beurs van de marktlieden) is de vijftiende-eeuwse zijdebeurs van Valencia (Spanje), gelegen aan de Plaza del Mercado. In 1996 plaatste de UNESCO de Lonja de la Seda op de Werelderfgoedlijst, mede omdat dit gebouw de macht en weelde aantoont van de kooplieden in het mediterrane gebied in de vijftiende en zestiende eeuw.wordt dit monument ook wel genoemd. Dit monument, in gotische bouwstijl, is namelijk gebouwd om de zijde te verhandelen die in Valencia eeuwen geleden werd geproduceerd. Zowel aan de buitenkant als binnenin La Lonja is veel te zien en juist de details en soms hele aparte taferelen zijn erg de moeite waard.

5 redenen om Spaans te leren in Valencia

  1. Valencia is de derde grootste stad van Spanje en werd in 2011 door Lonely Planet opgenomen in de top 10 van de meest interessante steden in de wereld om te bezoeken.
  2. Aan de Middellandse Zeekust kun je meer dan 8 maanden per jaar van het strand en de zon genieten.
  3. Valencia is een stad met één van de grootste historische stadskernen in Europa.
  4. Valencia bezit één van de mildste klimaten in Spanje (een gemiddelde jaartemperatuur van meer dan 22ºC).
  5. Valencia telt twee grote universiteiten en bijna honderd duizend studenten. Dit merk je duidelijk in het sociale leven en in het uitgaansleven van de stad.

Klik hier voor meer informatie over Spaans leren in Valencia

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Cursus Spaans voor volwassenen

  • Cursus voor 12 weken;
  • 12 online privélessen met gekwalificeerde leraar Spaans;
  • Inclusief toegang tot professionele online campus;
  • Starten op ieder gewenst moment!

Nu € 349,- in plaats van € 375,-

  Ja, ik wil deze cursus boeken! Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.