Madrid

Madrid

Madrid is de grootste stad en hoofdstad van Spanje. De stad ligt letterlijk in het centrum van het land, 600 meter boven zeeniveau op de Meseta hoogvlakte. De stad is vanwege haar centrale ligging, geschiedenis, politieke en financiële functies de belangrijkste stad van Spanje.

De stad heeft een inwonertal van 3.265.038 (2011) en samen met de buitenwijken en randgemeenten wonen er meer dan zes miljoen mensen. De inwoners van de stad heten Madrilenen, in het Spaans Madrileños.

Hoewel de stad tegenwoordig een zeer druk verkeersnet heeft, hebben de meeste wijken van de stad hun oorspronkelijke sfeer grotendeels weten te behouden. De goede infrastructuur en een zeer goed openbaar vervoer maken dat je je makkelijk kunt verplaatsen binnen de stad. De Madrileense metro is een van de modernste en efficiëntste van Europa.

Madrid is een echte Europese hoofdstad met een grote geschiedenis en de stad heeft een indrukwekkend cultureel en artistiek erfgoed. Belangrijke bezienswaardigheden in Madrid zijn het Palacio Real, oftewel het Koninklijk Paleis, het Retiropark, het archeologisch museum, en drie internationaal befaamde kunstmusea: het Museo del Prado, het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Museo Thyssen-Bornemisza. Daarnaast zijn er nog vele bezienswaardigheden die allen het bekijken waard zijn. Kerken, parken, gebouwen en noem maar op.

Bekijk een filmpje over Madrid.


 
Spaans leren in Madrid

Boek nu een (online) cursus bij Espaans!

Een cursus Spaanse taal volgen via Espaans, in Spanje, Nederland of online.
Onze aanpak is altijd Persoonlijk & Professioneel en Communicatie staat bij ons centraal!

Meer informatie over Espaans cursussen   Ontdek de online leeromgeving