Referenties – wat anderen over ons zeggen

Lees op deze pagina wat cursisten van ons en onze cursussen vinden.

Maya Voskamp van de Donk (SIELE cursus Spaans)
"Wij zijn echt heel erg tevreden over jullie begeleiding.
Heeft onze verwachtingen echt overtroffen. Dank daarvoor."

Ria Janssens (online cursus Spaans)
"Dit is een absoluut zalige manier om een taal te leren! Op je eigen ritme, niveau en telkens weer aangepast aan je vragen. Al enige tijd volg ik lessen bij Rocio, mi profe de español bij Espaans, en hoe leuk is dit. Zij geeft je telkens weer een enorme boost, vol humor en vol aandacht voor je specifieke vragen en noden. Nooit is er een saaie les bij haar, ze blijft je motiveren om verder te doen, ze heeft een oneindig geduld, en bij haar merk je telkens weer hoe belangrijk het is om van een van oorspronkelijke spaanssprekende les te krijgen: zoveel kleine vragen en woorden die je dagelijks gebruikt worden bij haar correct en in de juiste context weergegeven. Ook op het platform zelf krijg je door Sonja telkens bijna onmiddellijk antwoord op je vragen, hier sta je nooit alleen. Uit bovenstaande blijkt wel: ik ben fan van deze manier van les geven en raad het iedereen meer dan aan!"

Roger (online campus)
"Ik ben heeel tevreden over de cursus! Voor mij is dit een ideaal concept: goed lesmateriaal (incl. visuele en interactieve oefeningen), 50 minuten les met 1-op-1 interactie. Ben ook heel tevreden met Clara (docente, red.) en flexibeliteit in de planning."

Jan y Lieke (conversatiecursus)
"Hola Marieta! (docente, red.)

Este correo electrónico es solo para expresar nuestra gratitud por tu buen trabajo como nuestro profesor de español. ¡Estamos muy muy contentos contigo! Haces lo mejor que puedes por nosotros durante la clase, preparas todo bien con las tareas y revisas nuestras respuestas muy rápidamente. Estamos súper feliz!"

Jacky Colin (conversatiecursus)
"Ik vond het een hele fijne manier van les krijgen. Hiervoor heb ik groepslessen gevolgd, maar ik heb gemerkt dat dit meer bij mij past. Doordat je minimaal een uur in de week alleen maar Spaans praat met de lerares gaat het een stuk sneller en word je geforceerd om buiten je comfort zone te stappen. Verder kan je de lessen flexibel inplannen en zelf aangeven wat jij graag wilt leren. Ik zou iedereen dit aanraden!"

Urmi Schagen (conversatiecursus)
"Ik heb een heel prettige samenwerking gehad met Gabriela, ze is vriendelijk en kundig. Ik heb er weer veel bij geleerd!"

Christel Detollenaere (conversatiecursus)
"Een aanrader!!
Ik volgde de conversatiecursus! Estoy muy feliz! Gabriela es una super maestra.
Ze stelt je meteen gerust, we hebben leuke babbels gehad. Ik kreeg ook veel lesmateriaal, wat voor mij heel handig was. Zo kon ik op mijn eigen tempo de grammatica oefenen. De oefeningen zitten ingenieus in elkaar. Je wordt zonder het te merken meegenomen naar een hoger level. Ik denk aan een vervolg als ik me weer volledig kan engageren. De corona-tijd bracht mij veel Spaanse kennis bij."

Anita van Pelt (cursus in Málaga)
"Ik wil jullie nog even bedanken voor het regelen van de taalcursus in Malaga. Ik ben zondag teruggekomen en heb echt een fantastische week gehad! Alles was goed geregeld, de school was heel prettig qua sfeer en ik heb veel opgestoken in de lessen (en ze organiseerden veel leuke activiteiten) en het appartementje was perfect gelegen en erg netjes!"

Liesbeth (conversatiecursus)
"Prima cursus met Rocío als enthousiaste docente die niet alleen práchtig, duidelijk verstaanbaar, Spaans spreekt, maar ook goed weet te luisteren. Beslist aan te raden wanneer je, zowel mondeling als schriftelijk en in een zelf te kiezen tempo, je taalvaardigheid wilt uitbreiden!"

Mirre en Tim (partner conversatiecursus)
"Jaren geleden hebben we ooit Spaans gevolgd, destijds nodig om in Spanje onze weg te kunnen vinden. Helaas na minder gebruik ook veel vergeten. Gezien onze volgende trip naar El Salvador gaat, hadden we toch wel een opfrisbeurt nodig.

Tot ik op de site kwam van Espaans.nl ! De site sprak mij onmiddellijk aan, leuke kleurtjes, duidelijke uiteenzetting van hun aanbod, kortom de moeite waard om even te polsen.

En nu kan ik alleen maar zeggen: FANTASTISCH ! Onze lerares Rocío is gewoonweg geweldig !!

Wij hebben het gevoel dat wij nu meer geleerd hebben dan al die jaren op de schoolbanken te hebben gezeten !!

Doe zo verder !"

Ronald (online campus)
"Mij is het Spaans leren op deze manier heel goed bevallen. Er is een duidelijk lesprogramma in de online leeromgeving en de wekelijkse meetings met Maria (docente, red.) zijn een goede stok achter de deur om het oefenmateriaal samen te doorlopen. Maria is een vrolijke dame die steeds op een informele manier de juiste tips en oefeningen meegeeft en de lesstof goed uitlegt. Mijn ervaring is wel dat veel sneller gaat (of lijkt te gaan) dan bijvoorbeeld de lessen op de middelbare school vroeger. Je moet er wel echt bijblijven en er echt tijd voor vrij maken om te studeren, maar dat is natuurlijk ook wel logisch, het gaat niet vanzelf. Deze week heb ik mijn laatste les en ik ga wat ik geleerd heb binnenkort eens in de praktijk brengen in Spanje."

Judith IJpelaar (conversatiecursus)
"Ik heb inmiddels negen lessen gehad van Rocío en haar manier van lesgeven bevalt me erg goed. Meestal beginnen we met een kort praatje en daarna behandelen we iets uit de grammatica. Ik vind het vooral prettig dat ze veel gebruik maakt van documenten waarin alles helder en duidelijk wordt uitgelegd (bv. gebruik van het werkwoord ‘dejar’). Ik merk zeker dat mijn kennis vooruit is gegaan. Rocío is geduldig, ze heeft veel humor en geeft op een leuke en grappige manier les. Deze manier van lesgeven is me erg goed bevallen!"

Rick Eimers (cursus in Madrid)
"Zondag ben ik retour gekomen vanuit Madrid na 4 weken verblijf, de taalcursus het Verblijf bij de familie van Raquel Matey. Ik werd bij het gast gezin warm onthaald, geweldig, mijn eerste ervaring in een gastgezin heeft mij een fijne en leerzame periode mogen geven. Er werd mij veel Spaanse taal aangeleerd en daar ben ik Raquel, Angel en hun kinderen Ana & Noah ontzettend dankbaar voor. De zorgen het eten enzo in een woord estupendo. Ik heb me geen betere gezin mogen wensen voor deze maand in het mooie Madrid. Betreft de taal cursus heeft mij ontzettend veel kennis over de Spaanse taal toegebracht.

Een vast ritme van maandag tot vrijdag 09:00 tot 13:00 leerkrachten die gedreven waren om de leerlingen de Spaanse taal machtig te maken, super ervaring. De activiteiten vanuit school, bezoek aan museum's bezichtigingen, kennismakings bijeenkomsten was voor mij perfect om deel aan te nemen.

Bedankt dat deze ervaring n.a.v. ons email contact in gang is gezet via Espaans."

Petra van Maasakkers (conversatiecursus)
"Ik vind deze manier van Spaans leren ontzettend leuk! Het klikt tussen Rócio en mij heel goed en ik leer ontzettend veel van haar. Wat mij ook erg aanspreekt is dat Rócio naast de standaard grammatica en woordenschat mij ook typisch Spaanse uitdrukkingen en gebruiken leert en makkelijk omschakelt naar een ander onderwerp, dan wat zij in de planning had om te behandelen, als dat zo uitkomt tijdens de les."

Martine Wens (conversatiecursus)
"De lessen met Maria vind ik zeer aangenaam en leuk. Ik ben er zeker van dat ik voor haar een moeilijke leerling ben omdat ik eigenlijk zeer weinig hobby’s en interesses heb en al helemaal niet creatief ben. Zij doet ongelofelijk goed haar best om ervoor te zorgen dat ik mij op mijn gemak voel! En zij doet er ook alles aan om mij zoveel mogelijk informatie en tips te geven zodat ik meer mogelijkheden en afwisseling heb om mij met Spaans bezig te houden."

Mirjam Oomens en Wil de Groot (cursus in Málaga)
"De Spaanse les op de taalschool in Malaga is ons goed bevallen. Ontzettend aardige mensen werken daar en we konden met al onze vragen terecht bij Monique. Zoals je gezegd had.

De 1ste lesdag waren we erg zenuwachtig. Hadden slecht geslapen en we zagen het even niet zitten maar dag 2 ging het al een stuk beter. De school organiseerde ook allerlei activiteiten voor de middag waar we alle dagen aan meededen en die zeer de moeite waard waren. We hebben de laatste schooldag nog een privé les gekregen als aanvulling op dag 1 en we konden ook meedoen met een activiteit vanuit de school in week 2 nl. een rondleiding in het Picasso museum. Al met al zijn we zeer tevreden over de school.

Verder is Malaga inderdaad een vriendelijke en mooie stad met aardige mensen, waar erg veel te zien is. En op zondag 27 mei natuurlijk de zeer indrukwekkende processie van de beschermvrouwe van Malaga. Dat was een geweldige start. We hadden het ook erg getroffen met ons appartement.

Sonja nogmaals heel hartelijk bedankt voor al je uitgebreide en vriendelijke reacties op onze vragen steeds. We hebben 2 heerlijke weken gehad. We komen zeker terug naar Spanje. Hopelijk volgend jaar."

Inge (conversatiecursus)
"Het was een plezier om van Rocío les te krijgen en zonder het goed te beseffen is zij erin geslaagd mij heel veel bij te leren! Rocío is een heel aangename en leuke persoon, een plezier om mee te praten. Zij is ongelofelijk punctueel en verzorgt zeer goed de planning en de nodige documentatie. Deze vorm van leren heeft mij echt heel goed aangestaan. Rocío is een topper wat mij betreft."

Walther Copier (cursus in Málaga)
"Ik heb een hele goede tijd gehad. Alles was prima voor elkaar. Hartelijk dank. Het is voor herhaling vatbaar!"

Fernanda Rozendom (conversatiecursus)
"Een absolute aanrader om één van de cursussen te volgen. Sinds een aantal weken bezig met de conversatiecursus ofwel het leren spreken. Na een goed half jaar thuisstudie een goede stap geweest dit te doen. Het spreken is toch totaal iets anders dan het leren uit boeken. Uiteindelijk leer je het alleen door echt met een Spaans persoon te praten. Rocío is een geweldige lerares met humor en heel veel geduld. Alles in het Spaans, dus je moet wel. :) Aan het begin wat spannend, maar snel een vertrouwd gevoel. Wekelijks ontvang je een mail met de behandelde stof en kleine huiswerk opdrachten welke er echt voor zorgen dat je met Spaans bezig bent. Ook het contact met Sonja verloopt super, binnen no-time mailt ze terug en wil je helpen waar nodig is. Erg prettig."

Kortom zeer tevreden en raad het iedereen aan die echt Spaans wil leren!"

Elise (online campus)
"Ik vond het ontzettend leuk en de lessen van Rocío waren gezellig en duidelijk. De wekelijkse lessen hebben me wel echt geholpen. Het heeft mij veel zekerheid gegeven voor mijn reis. Ik vind de manier van werken en de communicatie bij Espaans heel plezierig. Ik zou jullie bij anderen dan ook zeker aanraden."

Anja Reinders (conversatiecursus en cursus Spaans in Malaga)
"Ik heb 2 cursussen gecombineerd, conversatie lessen online met lerares Rocio en tussendoor 2 weken taalcursus in Malaga. Beiden zijn me heel goed bevallen. Op school in Malaga lag de nadruk op de grammatica maar werd het spreken ook goed geoefend. Een hele leuke school, midden in het centrum waar ook veel georganiseerd wordt buiten de lessen om zodat je je Spaans goed kunt oefenen. De online lessen met Rocio zijn heel leuk, ze heeft engelen-geduld en veel humor. Ik ben heel gericht geholpen om mijn Spaans te verbeteren voor het werk waar ik het voor nodig heb. Vooral het persoonlijke contact bij Espaans vind ik heel fijn!"

Ardi Fentrop (conversatiecursus)
"Vandaag heb ik mijn vierde les gehad en ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen om bij jullie lessen te gaan volgen! Het is heel intensief én heel erg leuk met Rocío (red. lerares). De lessen bevallen me heel goed. Ik zie dat ik nog heel veel moet leren en daar word ik blij van. Net als dat ik blij ben dat ik nu gecorrigeerd word. Gek misschien, maar dat heb ik gemist in de jaren dat ik geen les had en zelf probeerde bij te leren."

Jeannette C. Bouwer (conversatiecursus)
"Mede dankzij deze studie kon ik mijn vertrek naar Spanje realiseren. Vanuit mijn Nederlandse woonkamer heb ik een jaar op een relaxte manier en op door mij gekozen tijdstippen conversatieles gevolgd met José, een Spaanse leraar in Málaga. De cursus via Espaans heeft me behalve veel zelfvertrouwen ook een solide basis gegeven voor verdere studie van de Spaanse taal."

Yolande de Wekker Palm (cursus in Málaga)
Afgelopen mei ben ik via Espaans naar Malaga geweest. Ik heb de tijd van mijn leven gehad. Ik heb voor een gastgezin gekozen en alles was op en top geregeld. Mijn contact over en weer met Sonja verliep ook heel gemoedelijk. Wanneer ik iets aan haar vroeg was geen moeite te veel en vond ze me helemaal niet lastig. Ik zou de volgende keer zo weer met Espaans gaan. Malaga en ik zijn i.i.g. amigas. Mocht je mijn weekje willen volgen dan kan dat op de facebook pagina Yo Reist die blijft online staan.

Yara, 14 jaar (online campus en conversatiecursus)
"De lerares is altijd erg enthousiast en heel behulpzaam als je iets even niet meer weet. De lessen zijn leuk en creatief ingericht!"

Wim van Ek (conversatiecursus)
"De lessen met José (red. leraar) zijn zeer leerzaam. We improviseren regelmatig en dat loopt prima. Ik kan mijn wensen bij hem neerleggen en daar gaan we dan direct dieper op in."

Gert-Jan Roefs (Gerardo Juan) (online campus en conversatiecursus)
"Het gaat heel fijn met Patricia (red. lerares), loopt lekker, heel ontspannen. Ik heb nu elke dinsdag vanaf 20:15 uur les. We bespreken dan het huiswerk en aan het einde van iedere les krijg ik nieuw materiaal om mij in te verdiepen en te oefenen."

Jolanda de Kuijer (DELE voorbereidingscursus)
"Mijn doel was het DELE examen niveau 'B2' te halen. Met de vakkundige hulp van José en zijn eindeloos geduld om mijn teksten te corrigeren heb ik het examen in één keer gehaald. Met divers lesmateriaal, veel oefeningen en de juiste ondersteuning heb ik mij gericht op de voor mij lastige onderdelen van de Spaanse taal. Het was super om mijn diploma te ontvangen."

Ger van den Anker (conversatiecursus)
"De interactie met de lerares verloopt heel goed. Vaak toont ze voorbeelden op haar beeldscherm die via 'scherm delen' goed te volgen zijn. Ik ben positief en kan deze aanpak aanbevelen aan iedereen die Spaans wil leren spreken."

Francis Overmeijer (conversatiecursus)
"Ik vond de online lessen erg leuk! Het lesmateriaal was echt héél leuk om mee te werken. Je kon na de oefeningen ook zien wat je fout had gedaan. En doordat je een oefening telkens opnieuw kunt herhalen, leer je dus van je fouten. De online lessen met de leraar heb ik als heel prettig ervaren. Hij is erg duidelijk en legt dingen goed uit. Wat ik zelf als tip mee wil geven is om je huiswerk aan te leveren in Word-bestand, zodat José dat na kan kijken en zo kan beoordelen waar extra op geoefend moet worden."

Inge Keijzers (conversatiecursus)
"Ik heb met veel plezier de lessen van mijn lerares Patricia gevolgd. Buiten de campus om kreeg ik ook nog extra opdrachten, waar ik veel van geleerd heb."

Willy Chauvel-Waerts (conversatiecursus)
"Espaans, is mij uitstekend bevallen. Belangrijk is een goede verbinding ,goede microfoon etc. Voordeel is dat je kan inloggen waar je ook bent. Dus ook voor zakelijk gebruik. Patricia mijn lerares hielp mij met mijn Spaans op te halen d.m.v. oefeningen, schriftelijk en conversatie via Skype. Ook d.m.v. zogenaamde woordspelletjes om mijn woordenschat uit te breiden. Ik kon met haar afspreken welke dagen welke tijden en ook dat is een voordeel. Wat ik niet in het Spaans begreep probeerde zij altijd in het Engels uit te leggen. De lessen zijn divers en de grammatica kan uitgelegd via mail etc. i.v.m. huiswerk. De vooruitgang en eventuele vragen altijd correct behandeld door de cursuseigenaars, mijn contact persoon was Sonja Hartemink. Een aanrader!"

Debby Vaane (conversatiecursus)
"Ik doe de conversatie cursus en ik ben heel blij dat ik de keus gemaakt heb. Bij andere cursussen wel veel geleerd over grammatica en mijn woordenschat uitgebreid. Maar van echt spreken kwam het niet. Waardoor een gesprek voeren moeilijk bleef voor me. Tijdens deze les spreek je alleen Spaans met de docent. Ik vind de lessen echt super leuk om te doen. Ik vind Rocío (mijn docent) ook echt geweldig. Ze heeft echt geduld en ze neemt echt de tijd om dingen uit te leggen. Ze stimuleert me echt om zelf na te denken en waar nodig helpt ze. Ze mailt netjes elke week met info over de volgende les. Ik moet ook zeggen dat ik veel aan jullie site heb. Of aan de plaatjes die op jullie Facebook staan. Dat zijn hele fijne hulpmiddelen. Contact verloopt ook goed mails met vragen worden snel en netjes beantwoord. Ik ben zeer tevreden."

Carola (conversatiecursus)
"Het gaat goed met de Spaanse cursus. Ik vind de lessen met Patricia superleuk. Ze geeft fijn les, op een heel prettige manier. Ik krijg veel informatie/uitleg en dat vind ik erg fijn. Heb zeker weten het gevoel dat ik vorderingen maak. Ik versta het Spaans nu ook echt, haha. Dat was voor deze lessen wel anders. Ik begrijp bijna alles in de lessen en als ik het niet begrijp dan legt Patricia het ook goed uit. Het zelf praten in het Spaans gaat ook steeds beter. Ik merk per les zeker verschil, ik bedoel dat het iedere les beter gaat met het Spaans praten.

Kortom, ik ben alleen maar heel positief over de lessen van Patricia. Ben heel blij dat ik jullie via Google heb gevonden. Deze manier van lessen volgen vind ik ook erg prettig. Lekker vanuit huis. Ik hoef niet per se naar een school ergens in een stad ofzo. En ik heb ook geluk gehad met mijn lerares denk ik."

Pauline Brinkman (conversatiecursus)
"Rocio is een hele leuke, spontane en actieve docente, met een goede dosis humor aangezien we in dezelfde herkenbare levensfase zitten, allebei 37 met een jong gezin..., dus een betere lerares had ik niet kunnen treffen;-). We praten en lachen volop maar ze helpt me ook goed met mijn woorden te corrigeren via de chat. Ik kan alleen maar heel erg tevreden en positief zijn, complimenten voor haar inzet en de e-mails die ze keurig na afloop toestuurt."

Rosita (cursus in Madrid)
"Een terug koppeling van mijn weekje Madrid. Allereerst mijn complimenten. Alles vanaf de aanmelding inzake mijn interesse voor een weekje Spaans studeren in Madrid tot aan het einde vond ik super goed geregeld. Ik heb op alles kunnen vragen tijdens de voorbereiding en alles voor de cursus was goed geregeld. Nogmaals mijn complimenten voor de verzorging. Het opvanggezin was zo aardig, zowel moeder als de kinderen deden ontzetten veel moeite om mij te helpen en hadden erg veel geduld met mij. Nee, ik heb absoluut niets te klagen."

Renate en Roland Bekkers (conversatiecursus)
"De lessen voldoen zeker aan onze wensen. Dat heeft te maken met: Rocio snapt wat wij nog willen leren en stemt de les daar goed op af. Ze is goed voorbereid. Ze luistert goed naar onze uitspraak en verbeterd ons. Het werkt erg prettig met de chat erbij. Voor ons prettig dat ze uit de regio Sevilla komt waar wij een huis hebben. De klanken zijn zo herkenbaar, dat is prettig. En het is ook gezellig, ze heeft humor."

Bob de Laat (online campus)
"Om mijn weggezakte kennis van de spaanse taal weer op pijl te brengen heb ik een 12-urige internetcusus gevolgd bij Espaans, waarbij ook nog elke week een half uur live-les via Skype was inbegrepen. De cursus was prima verzorgd, de Skype-les zeer waardevol, een betere en effectievere begeleiding had ik mij niet kunnen wensen!"

Boek nu een (online) cursus bij Espaans!

Een cursus Spaanse taal volgen via Espaans, in Spanje, Nederland of online.
Onze aanpak is altijd Persoonlijk & Professioneel en Communicatie staat bij ons centraal!

Meer informatie over Espaans cursussen   Ontdek de online leeromgeving