Toerisme SpanjeAfgelopen augustus was de beste maand in het Spaanse toerisme ooit. Dat meld het ANP op basis van gepubliceerde cijfers van het ministerie van Industrie, Energie en Toerisme. In totaal bezochten 9,1 miljoen toeristen deze maand het vakantieland van de Spanjaarden. Een cijfer dat maar liefst 8,8 procent hoger ligt in vergelijking tot vorig jaar.

 

Van deze cijfers bestond een groot gedeelte uit Nederlanders. In de afgelopen zomer zijn er namelijk 1,9 miljoen Nederland op vakantie geweest naar Spanje. Dit is een stijging van 4,4% ten opzichte van het jaar 2013. Over de hele zomer telden de onderzoekinstanties dit jaar 45,3 miljoen vakantiegangers. Catalonië werd veruit het best bezocht door toeristen (met name Barcelona, de Costa Brava, Costa Dorada en de Pyreneeën). Ruim een kwart ging hier namelijk naar toe. Bijna 17 procent bezocht de eilanden in de Middellandse Zee, oftewel de Balearen waar de bestemmingen Mallorca en Ibiza een onderdeel van zijn. Tot slot ging 16,6 procent naar de Canarische eilanden en ruim 13 procent bezocht Andalusië.

 

De geconstateerde stijgingen komen voornamelijk door het extreem goede weer in augustus deze zomer. Daarnaast zorgde de lichtelijke economische groei voor een positieve mindset bij toeristen, waardoor zij sneller geneigd waren om ontspanning buiten de eigen landgrenzen te zoeken en meer geld te spenderen aan vakanties.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Cursus Spaans voor beginners

  • Cursus voor 12 weken;
  • 12 online privélessen met gekwalificeerde leraar Spaans;
  • Inclusief toegang tot professionele online campus;
  • Starten op ieder gewenst moment!

Nu € 349,- in plaats van € 375,-

  Ja, ik wil deze cursus boeken! Meer informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.