Spaans leren in Madrid

Alle informatie over Spaans leren in Madrid op één pagina! Madrid Meer informatie aanvragen Inschrijven

Over de taalschool in Madrid

AIL Madrid ligt in het hart van de barrio Salamanca (de wijk Salamanca) in het centrum van Madrid. De wijk is vernoemd naar de stichter Marquez de Salamanca en wordt gekarakteriseerd door de mooi gedecoreerde gebouwen en het fraaie straatbeeld. De wijk staat erom bekend dat het een rijke wijk is met veel luxe hotels, kunstgalarijen en juweliers. De school is honderd meter verwijderd van de exclusieve winkelstraat Goya en bevindt zich vlakbij de glamoureuze passages van Serrano en Velazquez. Of je nu op zoek bent naar een rijke culturele ervaring of perfect taalonderwijs, je vindt het allebei in deze prettige omgeving van AIL Madrid.

De Spaanse cursussen

De school heeft ruime ervaring met het geven van Spaanse les als tweede taal. Er is een uitgebreid scala aan Spaanse cursussen, van volledige beginners tot vergevorderd. Het aanbod zorgt ervoor dat je een cursusprogramma kan kiezen dat het beste past bij je persoonlijke leerdoelen.

Flexibiliteit

Flexibele cursusduur – je kan een cursus van een week boeken, maar ook een uitgebreid programma kiezen van 40 weken. Als het niveau in uw klas te hoog of te laag is, zorgt AIL Madrid ervoor dat je wordt overgeplaatst naar een klas met niveau welk beter bij je past. Je kan elke maandag van het jaar beginnen met de cursus. Het aantal studenten per klas is gemiddeld 6, tot maximaal 8 leerlingen.

Mogelijkheden om Spaans te oefenen buiten de lessen om

Spaans leren houdt niet op na de les. AIL Madrid zorgt ervoor dat je hele dag met Spaans gevuld wordt. Om een beter idee te krijgen van de Spaanse cultuur en er aan deel te kunnen nemen, nemen ze je mee na de les als je dat wil. Het ontmoeten van Spanjaarden het ontdekken van de cultuur is een belangrijk onderdeel van het leerproces. De school nodigt de studenten uit om deel te nemen aan het Culturele en Sociale Activiteiten Programma. je kan hier vrijwillig aan deelnemen, maar het helpt je meer over de Spaanse cultuur te weten te komen en over de mooie aspecten van het Madrileense leven. Door bij AIL een cursus te volgen heb je de mogelijkheid je Spaans te oefenen met Spaanse leeftijdsgenoten. Dit vindt meestal plaats in een bar of restaurant, om zo een sociale situatie na te bootsen. Deze uitwisseling (intercambio) wordt door AIL Madrid opgezet om zo je Spaans verder te ontwikkelen. Als je ervoor kiest bij een gastgezin te verblijven, is dit ook een extra mogelijkheid om Spaans te oefenen, en de Spaanse cultuur binnen het gezinsleven te ervaren.

Internationaal erkende kwalificaties

De Spaanse cursussen zijn goedgekeurd door de Europese Raad van Gemeenschappelijke Europese Talen. Na afloop van de cursus krijg je een certificaat waarop staat hoe je progressie was en welk niveau je hebt bereikt. AIL geeft voorbereidingscursussen voor het DELE (Diploma voor Spaans als Vreemde Taal), de enige Spaanse kwalificatie die geaccrediteerd is door het Ministerie van Onderwijs en Cultuur. Het DELE certificaat wordt aangeboden door het Cervantes Instituut in samenwerking met de Universiteit van Salamanca.

Leuke en gezellige lessen

Natuurlijk moeten de lessen ook leuk zijn, waardoor je effectiever de taal leert. De student staat centraal in de les en hij wordt aangemoedigd om volledig deel te nemen. De docenten doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de lessen serieus en effectief zijn, maar tegelijk ook leuk en gezellig!

Studenten als individu

Wat uw prioriteit ook is, zij zijn er voor je en doen er alles aan om je te helpen je persoonlijke leerdoelen te halen. Tijdens je verblijf in Madrid, staan medewerkers en leraren op ieder moment klaar voor je om de voortgang van je persoonlijke leerdoelen te bespreken. Twee weken voordat u de cursus begint kun je een niveautest invullen, zodat bij de aanvang van de cursus duidelijk is welke klas geschikt is.

Mooie locatie met moderne faciliteiten

AIL is mooi gelegen in het historische hart van Madrid. Na de les kun je een caña (klein biertje) met een tapa nemen om zo het Madrileense leven te proeven. Naast restaurants en winkels zijn er aantal trekpleisters in de buurt van de school. De school zelf beschikt over een uitgebreid scala aan nieuwe faciliteiten en het is een prettige omgeving om Spaans te leren. Je kan er ontspannen, plezier hebben en tegelijkertijd studeren.

Toegewijde, toegankelijke en gekwalificeerde werknemers

De docenten zijn ervaren, gekwalificeerd, en “native speakers”. Ze worden regelmatig geobserveerd om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van het lesgeven op hoog niveau blijft. De docenten hebben een voorliefde voor de Spaanse taal en cultuur. Zij beseffen dat studenten verschillend zijn, en verschillende achtergronden hebben. Wij vertrouwen op hun vaardigheden om goed in te schatten welke benadering past bij welke student, waardoor de efficiëntie een stuk wordt vergroot.

Over de stad Madrid

Klik hier om meer te lezen op de stad Madrid of lees alles over de bezienswaardigheden van Madrid op ons blog.

Prijzen


Beschrijving 1 week 2 weken 3 weken 4 weken Extra week
Intensieve cursus (standaard) € 170,- € 340,- € 510,- € 680,- € 170,-
Semi intensieve cursus € 100,- € 200,- € 300,- € 400,- € 100,-
Over onze service en bemiddeling rekenen wij géén extra kosten!

De intensieve cursus (standaard) houdt in dat je 20 lessen per week volgt in een groep van gemiddeld 6, maximaal 8 leerlingen. Dit is gemiddeld een laag aantal leerlingen per groep voor de stad Madrid. maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur les hebt met daarin een pauze van 11.45 tot 12.15 uur. Het Instituut biedt tevens de volgende cursusmogelijkheden (prijzen op aanvraag):

In het kort

Accommodatie

Je kunt jouw verblijf op vier manieren inrichten:

1. Spaans gastgezin

Een Spaans gastgezin is de beste manier om je Spaanse vaardigheden die je in de klas hebt geleerd te gebruiken en verder te ontwikkelen. Daarnaast leer je hoe het is om tussen echte Spanjaarden te wonen en word je sneller op de hoogte gehouden van wat er gebeurt in Madrid en Spanje.
Prijs € 170,- á € 196,- per week.

2. Gedeelde flats

Om een onafhankelijke levenstijl te hebben, heeft AIL Madrid flats ter beschikking die je deelt met anderen. Uiteraard ook weer op goede, gezellige locaties.
Prijs € 105,- á € 140,- per week.

3. Studentenresidentie

Ontmoet andere internationale en Spaanse studenten in jouw studentenresidentie.
Prijs vanaf € 230,- per week.

4. Hotel

Wij kunnen een 3 of 4-sterren hotel voor je boeken dat bij jouw behoeftes en budget past, vlakbij de school gelegen.
Prijs vanaf € 300,- per week.

Meer informatie aanvragen Inschrijven


Fotogallerij

Plaza de Cibeles

Het plein 'Plaza de Cibeles' is vernoemd naar de fontein in het midden van het plein, dat de Romeinse godin Cybele afbeeldt.

De fontein wordt gezien als een symbool van de stad Madrid. Vieringen van overwinningen door de voetbalclub Real Madrid worden rond de fontein gehouden, waarbij het beeld van Cybele in een vlag van de voetbalclub wordt gehuld.


Boek nu een (online) cursus bij Espaans!

Een cursus Spaanse taal volgen via Espaans, in Spanje, Nederland of online.
Onze aanpak is altijd Persoonlijk & Professioneel en Communicatie staat bij ons centraal!

Meer informatie over Espaans cursussen   Direct een cursus boeken

Espaans nieuwsbrief

 

Blijf op de hoogte!